Zarząd MKS Ruch informuje, że od 1 lipca 2019 roku funkcję pierwszego trenera zespołu seniorów będzie pełnił Dariusz Jurczak. Nowy trener współpracować będzie w naszym klubie z Grzegorzem Jóźwiakiem (II trener) i Danielem Iwanowski (trener bramkarzy).

Pochodzący z Białegostoku szkoleniowiec w przeszłości jako piłkarz reprezentował barwy m.in.: Jagiellonii Białystok, ŁKS Łomża, KP Wasilków, Warmii Grajewo, MKS Mielnik i Supraślanki Supraśl.

Dariusz Jurczak w swojej karierze trenerskiej związany był do tej pory z Jagiellonią Białystok. Najpierw prowadził drużyny młodzieżowe, a następnie zajmował się przygotowaniem fizycznym zawodników oraz pełnił funkcję II trenera. Współpracował m.in.: z Adamem Nawałką, Ryszardem Tarasiewiczem, Czesławem Michniewiczem, Tomaszem Hajto, Piotrem Stokowcem, Michałem Probierzem, a ostatnio z Ireneuszem Mamrotem. Swoją pracę w Jagiellonii zakończył w styczniu tego roku.

Witamy Dariusza Jurczaka w naszym klubie i mamy nadzieję, że jego doświadczenie jako piłkarza, a przede wszystkim jako trenera przełoży się na bardzo dobre wyniki w III – ligowych zmaganiach, które zaczynają się w pierwszy weekend sierpnia 2019 r.
Nowy szkoleniowiec poinformował, że pierwszy trening zespołu seniorów odbędzie się 8 lipca (poniedziałek) 2019 r. o godzinie 18.00 na naszym stadionie.

Dariusz Jurczak

fot. jagiellonia.net

GIGALOGO2015.pngNETKOMPLOGO08.pngagrowojciech.pngbank.pnggym.pngjantar.pnglogo-euromilk.jpglogo.jpglogo.pnglogobiznes.pnglogowysmaz.pngosteria.jpg